sobota 5. prosince 2009

Vánoční náladový koloběh z Řípu do Prahy

Ne, že bychom od srpna nic nepodnikali..... jen jsme trochu lenosni a malo o tom piseme :-) Dnesni kolo-bezne zapoleni ale myslim za zminku stoji. Vstavat v sobotu pred patou hodinou ranní muze vypadat jako blaznovstvi. I mne rano pripadalo neuveritelne, ze jsem po zazvoneni budiku skutecne vstala. Nezbytne ranni ukony, priprava svaciny a hura do lodenice v Troji. Pokud totiz dnesni zavod dobehnem, bude se auto pristavene hned vedle cilove rovinky dost hodit.

V 6:45 uz sedime v autobuse na Dejvicke a napajte cekame jestli se panum ridicum podari nastartovat autobus. Zapalovac, kabely a touha nastartovat zpusobily, ze jsme se po cca ctyriceti minutach vydali smer Rip, aniz bychom museli obratit smer zavodu nebo tlacit autobus. Hura!

9:15 - start od kaplicky nahore na hore Rip. Cyklisti rovne, bezci vpravo. Pro ty, kteri nevedi o kolobeznem zavode nic, kratke vysvetleni. Jde o atleticky pojatou spolecenskou udalost pro koedukovane dvojice a jedno kolo. Ukolem dvojice je po hromadnem startu prekonat vzdalenost Řip-Praha po vyznacene trase. Dvojice nesmi ztratit vizualni kontakt a na kole muze jet vzdy pouze jeden clen dvojice. A tak jsme odstartovali. Kvuli bezpecnosti je po startu povolena jedina vyjimka. Dvojice se pri "klouzani" z vrcholu na chvili vizualne oddeli. Bezci obihaji horu zprava, cyklisti jedou zleva. Nebo opacne - zalezi z jake strany se na Rip divame. Pod kopcem se dvojice koedukuje a odtud uz proleva pot spolecne.

Zavod je to vic nez krasny. A dnes dokonce vyslo i pocasi. Co vic si prat? Piti i jidla jsme s sebou meli dost a vydane kalorie poctive doplnili hned po zavode zivocisnou bilkovinou. Hovezi vyvar a kachna jednoduse nezklamou nikdy.

I pres zodpovedne zavodeni se podarilo nektere okamziky zvecnit. Dal uz tedy beze slov, jen s kratkymi komentari k zachycenym vterinam :-)



Kolo,batoh,svacina,nahradni duse,pumpicka...



Zda se, nejsme sami.... :-)




Kdo by chtel prospat takove rano?



Kolo nema nozicky. Musel(i) jsme ho na start vytlacit.Uf!



Kolobezni novacci Honza a Martina. Tady jeste netusi, co je ceka. Nicmene do cile dorazili s usmevem na tvari :-).



Dalsi startovni dvojice se nam trochu pomichala..



Aha. Tak ted. Babicovo duo.. Asi dobrej oddil...zvladli to za tri a kus hodiny...Obdiv!



Tam budou smerovat nase kroky. A mozna jeste kousek dal.



Kdo by cekal v prosinci klouzave listy?...



Predavka v Jeviněvsi.Souperi se nam lepi na kolo.



Souperi? Kde? Nejlepsi je sice Smrcka, ale staci dalsi hodina a pul a jsme v cili taky.




3 komentáře:

airdale řekl(a)...

Konečně je zase co číst a vidět. Jako vždy jste dobří. Pro pořádek jenom uvádím, že Michalův dědeček trasu od Řípu do Prahy absolvoval jako maturantpřed devadesáti léty a v Praze zůstal u jedné firmy a manželky až do konce.

oldbar řekl(a)...

No super reportáž,konečně zase čerstvé zážitky.A vtipné!Díky i za výkon.To ranní vstávání se zdá přímo neuvěřitelné.Překonáváte sami sebe!

Jeff řekl(a)...

No to je dost, že taky někdo něco napsal! Jste šikovní a krásní a šikovné a krásné. Zvláště některé pohlavní pokrývky dotyčným opravdu sluší!